[REC] 3 : Genesis

Genre : Horror, Comedy
Director : Paco Plaza
Year : 2012

Solo işlerinin yanısıra bazı projelerde birlikte çalışan Balaguero ve Plaza  REC franchise'ının 3. filmi için ayrılık kararı almış. Balaguero'nun yer almadığı filmde artık yönetmen koltuğunda tek isim var. Bundan önce komedinin ''K''sini barındırmayan seriye radikal değişiklikler getiren Plaza, POV kullanımına da filmin büyük çoğunluğunda yer vermemiş. Film, REC hayranlarını bir hayli üzeceğe benziyor. Yaratılan gerilim yüklü atmosfer yerini gore sahneler içeren bir korku-komediye bırakmış.

Black Cat White Cat ve Shaun of Dead arası bir ortamda geçen, başları REC sonları Romeo+Juliet gibi olan başrolünde ise Q'nun The Bride'ının yer aldığı filmde kızımız için o kadar havalı bir karakter ve dikkat çekici sahneler yazılmış ki bu açıdan bakarsak Machete ve Kick-Ass'i de andırdığı söylebilir. İlk saati berbat olan film son bölümlerde ise gözlerinizi kırpmanıza bile izin vermiyor. Başlarda tahammül edilmesi bile mümkün olmayan ''Herkes ölsün de kurtulalım.'' dedirten film, gelin piyasaya çıkınca tavan yapıyor.

Çoğu romance'ten çok daha romantik olması büyük bir artı olsa da REC ruhu taşımayan bir REC'i ben neyleyim demiş Katalan bir şair.

* Casting, Acting : 4.5
* Script : 4.5
* Directing, Aura : 6.5
* Ease of Viewing : 4
* Naked Eye : 5.5


                             5.0