Flight

Genre : Drama
Director : Robert Zemeckis
Year : 2012

Denzel Washington'ın liderliğinde, Eden Lake'te güzelliğiyle dikkat çeken Kelly Reilly'nin asiste ettiği ve Don Cheadle-John Goodman gibi 2 ustanın ufak rolleriyle süslemeleri yaptığı kadro bir hayli kuvvetli. Real Steel'in yazarı gene aynı inişler ve çıkışları kullanarak daha önce işlenmemesi mucize gibi duran bir konuyu ele almış. Bana göre filmin en zayıf halkası olmasına rağmen en çok ödülü de senaryosu topladı. Yapımcı Robert Zemeckis gibi bir sugardaddy olunca otobüslü versiyonu uçağa çevirmek pek zor olmamış olsa gerek.

İlk yarısı yüksek tempoda geçen filmin ikinci yarısı tıpkı ''uçak'' gibi irtifa kaybetti. Denzel Washington'ın yaşadığı tüm karşı cins münasebetleri yarım yamalak, gelişimleri tamamlanmamış halde bırakılmış. Alkol bağımlılığı ise daha önce yüzlerce kez işlenen bir konu. Keşke bahsettiğim yüksek uçuş biraz daha sürseydi de film, çok sevdiğim 70'lerin drama'larına dönüşmeseydi.

Denzel Washington'ı izlediğimiz sürece başkalarının performanslarını eleştirmek daha kolay olacak. Flight'ta en iyi performansını sergilememiş ancak bu bile adından söz ettirmeye yeterli seviyede. ''God'' onu başımızdan eksik etmesin, Amin.

* Casting, Acting : 8
* Script : 6.5
* Directing, Aura : 7.5
* Ease of Viewing : 7.5
* Naked Eye : 7.5
 

                               7.4