Young Frankenstein

Genre : Comedy
Director : Mel Brooks
Year : 1974

Kimilerine göre bir komedi ustası olan, Blazing Saddles'ın da yönetmeni Mel Brooks ve dönemin ünlü oyuncularından Gene Wilder'ın 30'lardaki Frankenstein filmlerinden esinlenerek yarattığı Young Frankenstein kardeşlerinin aksine bir komedi filmi. B/w sinematogrofisi sayesinde filme eski bir hava verilmiş. Korku ögeleri pek olmasa da The Monster'ın gene 3-5 leşi oluyor. Yaşlı kör adam sahnesini bile filme dahil eden ikili o sahneyi de tiye almış.

Mel Brooks'un filmlerini bir türlü komik bulamıyorum. Bu filmde de 3-5 komik sahne vardı ama tüm film yanlış telafuzlar üstüne kurulu. Filmdeki esprilerin yarısından çoğu bu şekilde yazılmış. E bu 1 kere komik olur da 2. ya da 3. kerede komik olmaktan çıkar. Frankenstein'ın doktora göre olan telafuzu filmin çoğunluğunu esir almış. Abnormal ve Abby Normal esprisi ve Eye-Gor'u da eklersek zaten filmde başka bir şey kalmıyor. Her şeye rağmen Igor için izlenebilecek bir film. Korkunç bir şekilde Monty Python ekibinden fırlamış bir havası var.

Filmin geneli çöp olsa da film sonu ve Igor'lu sahneleri sevdim. Her zaman en iyi Frankenstein filmi The Bride of Frankenstein olarak kalacak gibi gözüküyor.

* Casting, Acting : 6
* Script : 5
* Directing, Aura : 5
* Ease of Viewing : 5
* Naked Eye : 6

5.4