Forgetting Sarah Marshall

Genre : Comedy, Drama, Music
Director : Nicholas Stoller
Year : 2008

2010'da çekilen Get Him to the Greek'in yıldızları Russell Brand ve Jonah Hill'in dışında üvey kardeş rolündeki (oyunculuğunu çok farklı bulduğum) Bill Hader'ı da çıkarırsak filmden geriye hiçbir şey kalmıyor.

Jonah Hill, Paul Rudd ve Bill Hader arka planda kalsa da Russell Brand gene popstar Aldous Snow rolüyle filmi ayakta tutmaya çalışmış. Gelelim ön plandaki üç isme. Jason Segel çok sönük bir performans sergilemiş. Zaten pek komik olmayan bir adam ve yaptığı hiçbir şeye film boyunca gülmedim. Kristen Bell'i zaten oyuncu olarak görmüyorum. Kendisi yalnızca dizilerde takılabilecek kötü bir isim. Elbette ''dizici'' fan kitlesi sayesinde böyle filmlerde rol bulabiliyor. Black Swan'da izlediğim Mila Kunis ilgi çekiciydi. Gerek karakteri ve tarzı, gerek filme kattıkları ve performansı. Bu filmde ise korkunç derece itici ve inandırıcılıktan çok çok uzak şekilde yapaydı. Böyle bir cast ile daha iyi bir film bekliyor insan ama maalesef olmamış. Yani özetle filmdeki ''figüran rollerindekiler'' de olmasa gelmiş geçmiş en kötü filmi izleme ihtimalimiz olacaktı.

Filmin senaristi Jason Segel olursa o filmden hayır gelme şansı zaten yok. Senaryonun, hiçbir eğitim almamış ve yeteneksiz birinin elinden çıktığı belli.

Genel olarak pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim bu komedi için özel bir şey daha değinmek istiyorum. Bu penis flashing olayı nedir? Hele 10 kere gösterilmesi nedir? Birileri akıl edip bunları hobi edinen birkaç kansıza dava açsa eminim dava açanın destekçisi milyonlar olur. Kimse bunları görmek zorunda değil. Bu filme yüksek not verip durmadan penis flashing izlemek isteyen şırfıntılar ya da homolar yüzünden biz yemek yerken kusmak zorunda değiliz. Sıkıldım artık bu onun bunun evlatlığı tarzında espri anlayışlarından. Adam senaryo yazıp, tamamen nedensiz, salak bir espri için 30 saniye çıplak kamera karşısında duruyor. Sinemayı bir kenara bırakın; biraz erkek, biraz insan olun.

Üzülerek söylüyorum ama günümüzde yalnızca iki türlü mizah anlayışı kaldı. Acaba bu ikisi de olmasa ne olurdu? İyi ki varsın seks! İyi ki varsın sakarlık! Komedi filmlerinin başlıca iki ögesi. Siz olmasanız kimse gülemeyecek demek şu dünyada. Ey Jerry ''Mehdi'' Seinfeld! Gel de kurtar bizleri.

* Casting, Acting : 4
* Script : 2
* Directing, Aura : 2
* Ease of Viewing : 3
* Naked Eye : 4

3.0