First Blood : Part II

Genre : Action
Director : George P. Cosmatos
Year : 1985

İlki neydi ki follow-up'ı ne olsun dedirten First Blood : Part 2 sanılanın aksine çok da kötü bir devam filmi değil. Zaten ilk film de sanılan kadar iyi değildi. Rahatsız edici müzikleri ve toplamda 15 satırı geçmeyen diyalogları ile kahramanımız John Rambo bu sefer ardında daha da fazla ceset bırakıyor.

''Vietnam'dan dönen askerlerimizi sevin'' demek için trilyonlar harcayan producer'lar anti-militarist kesim için mesaj verici bir filme imza atarken azımsanmayacak sayıda olan ''patriot''lara da John Rambo gibi bir kahraman takdim ediyorlar. Filmin Oscar'a aday olan departmanı sound editing, aslında o kadar kötüydü ki film daha çok bir müzikal tadındaydı. O kulak tırlamayan, sürekli değişim gösteren berbat müzikler başından sonuna kadar bir türlü durmak bilmedi.


Rambo serisindeki sosyal mesajları dinlemek yerine Milgram Deneyi ile ilgili kurgusal ve belgesel filmleri izleyebilir ya da bununla ilgili akademik makaleler okuyabilirsiz. Zaten bunları biliyorum diyorsanız John Rambo'nun Murdock'la telsizden konuştuğu sahne için 90 dakikaya katlanıp First Blood : Part 2'ya bir şans verebilirsiniz.

* Casting, Acting : 5.5
* Script : 5
* Directing, Aura : 5.5
* Ease of Viewing : 5
* Naked Eye : 5


                             5.2