This is the End

Genre : Comedy, Fantasy
Director : Evan Goldberg, Seth Rogen
Year : 2013

Tıpkı korku genre'sında olduğu gibi komedide de şok etme üstüne kurulu bir anlayış kabul edilemez. Yalnızca sinema salonlarında kabul görebilecek bu tür filmler patlamış mısır ve frigo keyfinden öteye gidemez.

''Crew'' diyebileceğimiz kadronun birlikte olduğu filmde herkes kendisini canlandırmış. Büyük çoğunluğu rolden uzak gibi gözükürken yaşadıkları ışıltı hayata yaptıkları eleştiriler dikkat çekmekte. Seth Rogen'ın başarısız gibi gözüken ekibinde filmde de bahsi geçen Jonah Hill dışında James Franco'nun da Danny Boyle'un dandik filmi 127 Hours'daki performansı ile Oscar adaylığı bulunuyordu. Cast'ların bu denli tekrarlanması durumunu türünden gelen çağrışımı da eklersek bana 21. yy'ın Monty Python ve Kevin Smith'in ekibini anımsatıyor.

Yapılan bazı çıkarımlara rağmen senaryonun bir türlü kafamda oturmaması ve tamamen bir saçmalık gibi gözükmesi dışında zaman zaman güldürmeyi başaran film, dişini biraz daha sıksa korku-komedi olabilirmiş. Ancak hem salt komedide hem de korku-komedide kendinden çok daha iyi örnekler bulunmakta. Fazla bir şey beklememek gerek. Bizim çocuklar bu sefer ne yapmış diye izleyebilirsiniz. Açıkçası biraz over-rated.

* Casting, Acting : 6
* Script : 4
* Directing, Aura : 6
* Ease of Viewing : 7
* Naked Eye : 5.5


                              5.7